Ga terug
+ servings
Tajine met Pompoen en Linzen

Verwen je Smaakpapillen: Zonnige Tajine met Linzen en Butternut

Ontdek het recept voor een heerlijke tajine met linzen, butternut, citroen en kokosroom. Perfect voor een warme en exotische maaltijd met gezonde en voedzame ingrediënten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Grote pan of tajine
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel
  • Opscheplepel

Ingrediënten

  • 400 g Linzen
  • 1 Butternutpompoen (in blokjes gesneden)
  • 1 blik Kokosroom
  • 2 Uien (fijngesneden)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 Citroen (sap en rasp)
  • 1 theelepel Gemalen komijn
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 500 ml Groentebouillon
  • 1 snuifje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de uien tot ze glazig zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut tot het heerlijk begint te geuren.
  • Doe de blokjes butternutpompoen, komijn en kurkuma erbij en roer goed door. Laat dit 5 minuten bakken.
  • Voeg de linzen en groentebouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen tot de linzen gaar zijn.
  • Roer de kokosroom, citroensap en -rasp erdoor en laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer warm met verse koriander bovenop.

Notities

Deze tajine combineert traditionele Noord-Afrikaanse kooktechnieken met de gezonde voordelen van moderne ingrediënten voor een perfecte balans van smaak en voeding.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 9g | Sodium: 650mg | Potassium: 800mg | Fiber: 12g | Sugar: 6g | Vitamin A: 960IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 100mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!