Ga terug
+ servings
Varkensschouder met Uien Specerijen

Verwen Je Smaakpapillen: Varkensvlees met Specerijen & Uien

Ontdek een langzaam gegaarde palette de porc met kruiden en gekarameliseerde uien, perfect voor familiediners en feestdagen. Geniet van mals vlees en rijke smaken.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Braadpan of ovenbestendige stoofpot
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Oven

Ingrediënten

  • 4 teentjes Knoflook (geplet)
  • 2 el Honing
  • 4 stuks Rode uien
  • 1500 g Varkensschouder (palette de porc)
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Zwarte peperkorrels
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 3 el Olijfolie
  • 1 takje Tijm
  • naar smaak Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C voor een langzame en perfecte garing.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de varkensschouder rondom goudbruin.
  • Voeg de rode uien en geplette knoflook toe en bak tot de uien glazig worden.
  • Giet de honing erbij en voeg de mosterdzaadjes, komijn, zwarte peper en tijm toe. Breng op smaak met zout.
  • Doe een deksel op de pan en zet deze in de oven. Laat het vlees 3,5 uur langzaam garen en bedruip af en toe met het braadvocht.
  • Haal de pan uit de oven en laat het vlees enkele minuten rusten voordat je het serveert.

Notities

Probeer dit gerecht te marineren voor een nacht met specerijen en honing voor extra diepte in smaak!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 40g | Fat: 30g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 300mg | Potassium: 800mg | Fiber: 1g | Sugar: 8g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!