Verwen je Smaakpapillen met Romige Zoete Aardappel Curry!
Proef de explosie van smaken met onze Curry van Zoete Aardappel en Kikkererwten met Kokosmelk. Een eenvoudig, veganistisch recept boordevol voedzame ingrediënten!
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot hij glazig is.
Roer de knoflook en rode peper erdoor en bak nog een minuutje tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de blokjes zoete aardappel toe en bestrooi ze met kerriepoeder en kurkuma. Meng alles goed door elkaar.
Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het 15-20 minuten sudderen tot de zoete aardappelen zacht zijn.
Voeg de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten sudderen om ze op te warmen. Proef en voeg zout naar smaak toe.
Serveer de curry warm, gegarneerd met verse koriander. Heerlijk met rijst of naanbrood!
Notities
Dit gerecht is ideaal voor liefhebbers van gerechten met een rijke en romige smaak. Door de toevoeging van pindakaas kun je de curry nog romiger maken!