Verwen je Herfst met Heerlijke Pompoenfondue en Reblochon!
Ontdek de heerlijke Franse Fondue de Potimarron au Reblochon et Crème. Perfect na een herfstwandeling. Simpel te maken en een echte smaakbeleving! Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 50 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350 kcal
1 groot potimarron (kastanjepompoen) 20 cl crème fraîche 1 reblochon reblochon (ongeveer 450 g) 1 teentje knoflook 1 snufje zout 1 snufje versgemalen zwarte peper 200 g croutons of vers brood in stukken gesneden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snijd de bovenkant van de potimarron af en verwijder de zaden en draden met een lepel.
Wrijf de binnenkant van de potimarron in met een doormidden gesneden teentje knoflook.
Breng de binnenkant op smaak met zout en peper.
Snijd de reblochon in stukjes en leg deze onderin de potimarron.
Giet de crème fraîche over de kaas.
Plaats het "dekseltje" terug op de potimarron en bak deze 50 minuten in de oven, of tot de pompoen zacht is en de kaas volledig gesmolten.
Serveer de fondue direct, met stukken brood of croutons om te dippen.
De potimarron, ook wel kastanjepompoen genoemd, geeft deze fondue een unieke nootachtige smaak. Ideaal voor een warme avond!
Calories: 350 kcal | Carbohydrates: 25 g | Protein: 10 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 14 g | Cholesterol: 75 mg | Sodium: 320 mg | Potassium: 300 mg | Fiber: 4 g | Sugar: 6 g | Vitamin A: 90 IU | Vitamin C: 18 mg | Calcium: 20 mg | Iron: 10 mg