Verwen je gasten: Snel & onweerstaanbaar bûche de Noël in 15 min!
Maak indruk deze feestdagen met een snelle bûche de Noël! In slechts 15 minuten creëer je een prachtig en heerlijk dessert dat je gasten zeker zal bekoren.
Garde of elektrische mixer Om het eimengsel luchtig te kloppen
Cakevorm Invetten en bestoven met bloem
Spatel Voor het mengen van ingrediënten
Ingrediënten
150gCrème fraîche
120gBloemGebruikt in beslag
200gPure chocoladeGesmolten
3stuksEierenLuchtig geklopt met suiker
150gSuikerGemixt met eieren
1zakjeVanillepoederVoor aroma in het beslag
150gAmandelpoeder
1zakjeBakpoederGebruikt voor het rijzen
PoedersuikerVoor decoratie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Smelt de pure chocolade in een grote kom in de magnetron. Roer elke 30 seconden om aanbranden te voorkomen.
Klop in een andere kom de eieren en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg de crème fraîche en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Meng goed.
Roer de amandelpoeder, bloem, bakpoeder en vanillepoeder door het beslag tot het glad is.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm. Bak de bûche gedurende 25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of hij gaar is.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Bestrooi met poedersuiker en decoreer naar wens. Snijd in plakken en serveer met een kopje thee of koffie. Geniet!
Notities
Deze bûche de Noël is een perfecte combinatie van traditie en eenvoud, ideaal voor de drukke feestdagen. Laat je creativiteit los met decoraties!