Verwen Je Gasten Met Deze Heerlijke Bûche Pralinée Gourmande!
Ontdek het recept voor een heerlijke Bûche Pralinée Gourmande, perfect voor de feestdagen. Verrijk je diner met deze feestelijke traktatie vol chocolade en praliné!
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6) en bekleed een bûchevorm met bakpapier.
Klop in een kom de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de zachte boter toe en meng goed. Roer vervolgens de praliné en gesmolten pure chocolade erdoor.
Zeef de bloem en het bakpoeder en spatel deze voorzichtig door het mengsel.
Giet het beslag in de vorm en bak gedurende 25 minuten in de oven.
Klop ondertussen de slagroom stijf tot een stevige chantilly.
Laat de cake afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd hem horizontaal doormidden.
Besmeer een helft met een laag chantilly en plaats de andere helft er bovenop.
Bedek de hele bûche met de resterende chantilly en bestuif met poedersuiker voor een feestelijke afwerking.
Notities
Deze heerlijke Bûche Pralinée Gourmande is een indrukwekkende afsluiting van elk feestmaal en kan van tevoren worden bereid, zodat je meer tijd hebt om te genieten van het gezelschap van je gasten.