Ga terug
+ servings
Cassoletten met Sint-jakobsschelpen

Verwen je gasten met Cassolettes van Sint-jakobsschelpen! 🦪

Ontdek de verfijning van Cassolettes de Noix de Saint-Jacques à la Sauce Normande, een Frans meesterwerk met Sint-jakobsschelpen en romige saus. Perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Koekenpan voor het sauteren van groenten
  • Ovenschaaltjes voor serveren
  • Scherp mes voor fijnhakken
  • Houten lepel voor roeren

Ingrediënten

  • 200 ml Crème fraîche dik
  • 50 g Boter
  • 100 g Champignons in plakjes
  • 1 el Bloem
  • 400 g Sint-jakobsschelpen
  • 1 glas Cider
  • 2 el Verse peterselie fijngehakt
  • 1 stuk Sjalot fijngehakt
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  • Smelt de boter in een koekenpan op laag vuur. Voeg de sjalot en champignons toe en bak deze 5 minuten tot de champignons zacht zijn.
  • Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Laat het mengsel 1 minuut koken.
  • Giet de cider erbij en roer het geheel goed door. Laat het sudderen tot de saus dikker wordt.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Sint-jakobsschelpen en peterselie toe en meng voorzichtig.
  • Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes en bak 15 minuten in de oven tot de bovenkant licht goudbruin is.
  • Serveer warm, eventueel gegarneerd met extra peterselie.

Notities

Deze Cassolettes de Noix de Saint-Jacques zijn perfect om indruk te maken op je gasten. Ze zijn eenvoudig te bereiden en zorgen voor een chique presentatie, ideaal voor elke speciale gelegenheid.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 8mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!