Ga terug
+ servings
Herfstgratin met Kokos Curry

Verwarm je Zintuigen: Romige Herfstgroenten Gratin met Curry!

Ontdek Gratin de Légumes d'Automne Coco et Curry, een eenvoudige, vegetarische smaakexplosie met herfstgroenten, kokosmelk en curry. Perfect voor een verwarmende herfstavond.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 410kcal

Equipment

  • Mes en snijplank
  • Ovenschaal
  • Grote koekenpan

Ingrediënten

  • 400 ml Kokosmelk
  • 200 g Butternutpompoen geschild en in blokjes
  • 2 Wortelen dun gesneden
  • 1 Ui fijngesneden
  • 2 Aardappelen geschild en in blokjes
  • 150 g Doperwten vers of diepvries
  • 1 eetlepel Currypasta
  • 100 g Geraspte kaas (zoals emmental of mozzarella)
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze goudbruin in ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de butternutpompoen, wortelen en aardappelen toe. Bak alles 10-15 minuten tot de groenten beginnen te verzachten.
  • Doe de doperwten en currypasta erbij en roer goed door. Laat nog 5 minuten koken.
  • Spreid het groentemengsel gelijkmatig uit in een ovenschaal. Giet de kokosmelk erover en breng op smaak met zout en peper.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en bak 30 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en het gerecht borrelt.
  • Laat even afkoelen voordat je het serveert. Geniet ervan!

Notities

Deze romige herfstgratin met curry is ideaal voor koude dagen en brengt een heerlijke smakencombinatie van groenten en specerijen samen.

Nutrition

Calories: 410kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 7g | Fat: 25g | Saturated Fat: 19g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 300mg | Potassium: 700mg | Fiber: 8g | Sugar: 7g | Vitamin A: 160IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!