Ga terug
+ servings
Romige Marokkaanse Linzensoep

Verwarm je Ziel met Marokkaanse Linzenvelouté vol Specerijen

Ontdek de perfecte romige Marokkaanse linzensoep vol specerijen zoals komijn en kaneel. Gezond, makkelijk te maken en ideaal voor vegetariërs. Ideaal voor koude dagen.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 328kcal

Equipment

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank en mes
  • Lepel om te roeren

Ingrediënten

  • 1 stuks Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook geperst
  • 250 g Linzen rode of groene
  • 1 stuks Wortel in kleine blokjes
  • 0.5 theelepel Kaneel
  • 1 stuks Tomaat ontveld en in blokjes
  • 1 theelepel Komijn
  • 0.5 theelepel Gemalen koriander
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 1200 ml Groentebouillon
  • 0.5 stuks Citroen sap
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 handvol Verse koriander ter garnering

Instructies

  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, wortel en tomaat toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de komijn, kurkuma, koriander en kaneel toe. Roer goed door en laat de specerijen een minuut meebakken.
  • Doe de linzen in de pan en giet de groentebouillon erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 tot 40 minuten sudderen totdat de linzen zacht zijn.
  • Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren tot een romige textuur.
  • Breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
  • Serveer warm en garneer met verse koriander.

Notities

Met een scheutje kokosmelk of Griekse yoghurt kun je de linzenvelouté nog romiger maken. Perfect voor de koude dagen!

Nutrition

Calories: 328kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 18g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 600mg | Potassium: 750mg | Fiber: 14g | Sugar: 7g | Vitamin A: 3500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!