Ga terug
+ servings
Gekruide Varkensschouder met Uien

Verwarm je Hart: Palette van Varkensvlees met Gekarameliseerde Uien

Ontdek het Franse comfortfood met ons recept voor Palette de Porc Fondante, een heerlijk stoofgerecht met gekarameliseerde uien en kruiden, ideaal voor knusse diners.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 520kcal

Equipment

  • Braadpan of gietijzeren cocotte
  • Oven
  • Houten lepel
  • Scherp mes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 4 stuks Rode uien
  • 1.5 kg Varkensschouder (palette de porc)
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Honing
  • 1 tl Mosterdzaad
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Zwarte peperkorrels
  • 4 teentjes Knoflook (geplet)
  • 1 takje Tijm
  • enkele snufjes Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de varkensschouder aan alle kanten goudbruin.
  • Voeg de gesneden rode uien en geplette knoflook toe. Bak tot de uien zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de honing, mosterdzaad, komijn, zwarte peper en tijm toe. Breng op smaak met zout en meng goed.
  • Doe de deksel op de pan en plaats deze in de oven. Laat het vlees 3,5 uur langzaam garen.
  • Bedruip het vlees elk uur met het braadvocht voor extra sappigheid.
  • Haal het vlees uit de oven, laat het een paar minuten rusten en snijd het in plakken.
  • Serveer met de gekarameliseerde uien en een scheutje van het braadvocht.

Notities

Palette de Porc met gekarameliseerde uien is de ideale keuze voor diegenen die houden van robust en smaakvol eten, perfect voor speciale gelegenheden of gewoon een gezellige avond thuis.

Nutrition

Calories: 520kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 45g | Fat: 30g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 2g | Sugar: 10g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!