Verwarm je Hart met Heerlijke Gratin van Wintergroenten en Feta!
Ontdek het heerlijke wintercomfort van gratin de légumes d'hiver à la feta. Gezond, eenvoudig en perfect voor koude dagen. Een smakelijke Franse klassieker met een mediterrane twist!
Was en schil de aardappelen, wortels en courgettes. Snijd alle groenten in dunne plakjes.
Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn.
Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuut.
Doe de courgettes, wortels en aardappelen in de pan. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Bak alles ongeveer 5 minuten, terwijl je regelmatig roert.
Neem een ovenschaal en leg een laag groenten op de bodem. Verkruimel een beetje feta over de groenten. Herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn.
In een klein kommetje, meng de crème fraîche met een snufje zout en peper. Giet dit mengsel over de groenten in de ovenschaal.
Bak het geheel 35 tot 40 minuten in de oven, tot de groenten gaar zijn en de bovenkant licht goudbruin is.
Notities
Wil je dit gerecht eens anders proberen? Voeg wat extra groenten toe zoals pastinaak of pompoen of probeer met een andere kaas zoals geitenkaas voor interessante smaakvariaties!