Verwarm je Avond met Heerlijke Crozets Gratin met Bacon!
Ontdek het perfecte wintercomfortgerecht: Gratin de Crozets à la Butternut met bacon en kaas. Een romige Franse klassieker vol hartige smaken, ideaal voor koude avonden.
1kleineButternutpompoen, geschild en in blokjes gesneden
100gBacon, in stukjes gesneden
1Ui, fijngehakt
25clCrème fraîche
1eetlepelOlijfolie
Peper en zout naar smaak
EnkeletakjesBieslook voor garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
Kook de crozets in een grote pan met gezouten water gedurende 15 minuten, totdat ze zacht zijn. Giet ze af en zet apart.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de ui tot deze goudbruin is. Voeg de blokjes butternut toe en bak gedurende 10 minuten, totdat ze zacht zijn. Voeg vervolgens de bacon toe en bak nog eens 5 minuten totdat deze krokant is.
Neem een grote ovenschaal en meng de gekookte crozets met het butternut-baconmengsel.
Giet de crème fraîche over het mengsel en voeg de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
Strooi de resterende kaas over de bovenkant van de schaal en bak het geheel 25-30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
Laat het gerecht een paar minuten afkoelen voordat je het serveert. Garneer met verse bieslook.
Notities
Deze crozets gratin is een verrukkelijke winterse maaltijd die zowel voedzaam als heerlijk is. Perfect om te delen!