Ontdek de kleurrijke en smaakvolle wereld van de Verrine Groenten Lente. Een feestje in een glas met verse ingrediënten en eenvoudige stappen. Perfect voor elk diner.
Snijd de gaar gekookte biet in stukken en leg ze in een keukenmachine.
Voeg een eetlepel extra vierge olijfolie en wat zout en peper toe en mix tot een gladde puree.
Verdeel de bietpuree over vier glazen.
Snijd de avocado in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
Snijd de helft van de feta in blokjes en pel de sinaasappel 'à vif'.
Begin met het opbouwen van de verrines: laag bietpuree, gevolgd door feta, avocado, en sinaasappel/mango.
Rangschik de garnalen bovenop en voeg de rest van de feta en tijm toe.
Laat de verrines minimaal een half uur in de koelkast rusten alvorens te serveren.
Notities
Gebruik rode bietenpuree uit de supermarkt voor een snellere bereiding. Vervang garnalen door gerookte zalm of tofu voor een vegetarische optie. Voeg een beetje gemalen piment d’espelette toe voor extra flair en een subtiel pittig tintje. Bewaar de verrines in de koelkast, bedekt met plasticfolie, en maak ze maximaal 6 uur van tevoren voor de beste smaak.