Verleiding in elke Hap: Fondant au Chocolat met Mascarpone
Ontdek de onweerstaanbare fondant au chocolat et mascarpone! Een snel te maken chocolade-dessert dat smelt in je mond en indruk maakt op elke gelegenheid. Perfect voor chocoholics!
Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6). Vet een ronde of vierkante bakvorm (ca. 20 cm) in en bestuif met bloem.
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron in intervallen van 30 seconden. Roer tot het volledig glad is.
Klop de mascarpone in een kom tot een romige textuur. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed.
Voeg de eieren één voor één toe, waarbij je na elk ei goed mengt. Voeg daarna de poedersuiker toe en roer tot een glad mengsel.
Zeef de bloem boven het mengsel en vouw het voorzichtig door met een spatel om een luchtige textuur te behouden.
Giet het mengsel in de bakvorm en bak 20-25 minuten. De binnenkant moet nog licht vloeibaar zijn. Controleer met een mespunt; deze moet er met een paar kruimels uitkomen.
Laat de fondant even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur voor de beste smaakbeleving.
Notities
Deze fondant au chocolat is een geweldige manier om je chocoladeliefhebbers te verwennen. Voor een extra twist, serveer met een vleugje fleur de sel en een bol vanille-ijs.