Ga terug
+ servings
Zoute Pannenkoeken met Ham

Verleidelijke Zoute Pannenkoeken met Ham en Kaas Maak Ze Nu!

Ontdek hoe je Pancakes Salés au Jambon et Fromage maakt voor een heerlijke hartige twist. Perfect voor lunch, brunch of snacks. Eenvoudig te bereiden en aan te passen!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Koekenpan met antiaanbaklaag
  • Mengkom groot
  • Garde
  • Pollepel
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 2 stuks Eieren groot
  • 500 ml Melk vol
  • 100 g Ham in blokjes
  • 100 g Geraspte kaas Emmentaler, Cheddar of Gruyère
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • Boter voor het bakken

Instructies

  • Doe de bloem, het bakpoeder, zout en peper in een grote kom en meng goed.
  • Klop in een andere kom de eieren los en voeg de melk toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Giet het vloeibare mengsel langzaam bij het bloemmengsel en roer tot je een glad beslag hebt.
  • Voeg de ham en geraspte kaas toe aan het beslag en meng voorzichtig.
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er belletjes aan de bovenkant verschijnen, ongeveer 2-3 minuten.
  • Draai de pannenkoek om en bak de andere kant nog eens 2 minuten tot hij goudbruin is.
  • Herhaal dit met de rest van het beslag.

Notities

Deze hartige pannenkoeken zijn een heerlijk alternatief voor de klassieke zoete variant. Ze zijn perfect voor elke gelegenheid, van brunch tot snelle lunch!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 12g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 500mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!