Verleidelijke Zalm in Bladerdeeg: Een Makkelijke Delicatesse!
Ontdek Saumon en croûte, een elegant Frans gerecht van zalm in bladerdeeg. Simpel te maken en perfect voor elk diner. Impressie gegarandeerd! Probeer dit recept nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500 kcal
Bakplaat
Kom voor mengen
Kwastje voor eidooier
Vork
Werkblad met bloem
1 rol Bladerdeeg 2 stuks Zalmfilets 1 Eidooier 100 g Fromage frais 1 el Mosterd Verse dille naar smaak Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Mix in een kom de fromage frais, mosterd, verse dille, zout en peper. Leg de zalmfilets in het midden van het bladerdeeg. Besmeer de zalm met het fromage frais-mengsel. Vouw het bladerdeeg over de zalm en druk de randen aan met een vork om ze te verzegelen. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met de eidooier voor een mooie glans. Bak het geheel in de oven gedurende 25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is. Laat het gerecht een paar minuten afkoelen voordat je het aansnijdt en serveert.
Perfecte keuze voor een luxueus diner zonder al te veel moeite. Voeg naar wens spinazie toe voor extra kleur en smaak!
Calories: 500 kcal | Carbohydrates: 30 g | Protein: 42 g | Fat: 28 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 130 mg | Sodium: 450 mg | Potassium: 700 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 890 IU | Vitamin C: 8 mg | Calcium: 120 mg | Iron: 2 mg