Ga terug
+ servings
Tiramisu met Roze Garnalen

Verleidelijke Tiramisu met Roze Garnalen: Een Unieke Traktatie!

Ontdek een verrassend hartige twist met tiramisu en roze garnalen! Perfect voor feestjes en diners, deze Italiaanse smaakcombinatie is eenvoudig en snel te bereiden.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Garde of elektrische mixer
  • Diep bord voor het koffiemengsel
  • Schaal of individuele glaasjes

Ingrediënten

  • 250 g Roze garnalen gekookt en gepeld
  • 200 g Mascarpone
  • 1 pak Lange vingers biscuits à la cuillère
  • 1 citroen Citroen zeste en sap
  • 3 Eieren gescheiden
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • ½ kopje Sterke koffie
  • 1 eetlepel Cognac optioneel
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak
  • enkele sprietjes Bieslook voor de garnering

Instructies

  • Scheid de eieren en klop de eidooiers met de mascarpone tot een glad mengsel. Voeg de citroenzeste, Parmezaanse kaas, zout en peper toe en meng goed.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel voor een luchtige textuur.
  • Mix de koffie met het citroensap en eventueel de cognac in een diep bord.
  • Doop de lange vingers kort in het koffiemengsel en leg een laag in een schaal of glaasjes.
  • Voeg een laag mascarponemengsel toe, gevolgd door een laag roze garnalen.
  • Herhaal de lagen en eindig met een laag mascarpone.
  • Laat het tiramisu minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met bieslook en eventueel extra citroenzeste voor het serveren.

Notities

Deze tiramisu met roze garnalen is een gedurfde en heerlijke unieke twist die perfect is voor een gedurfd culinair feest. Een echte aanrader om te experimenteren met nieuwe smaken!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 220mg | Sodium: 600mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 10mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!