Ga terug
+ servings
Terrine met Zeevruchten Genot

Verleidelijke Terrine van Zeevruchten met Citroenroom

De Terrine de Saint-Jacques, Saumon et Crevettes à la Crème Citronnée combineert verfijnde Franse zeevruchten met een romige citroensmaak. Perfect voor feestelijkheden!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Koelingstijd: 2 uur 40 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Blender of keukenmachine
  • Terrinevorm of cakevorm
  • Ovenschaal voor bain-marie
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 g Gepelde garnalen
  • 300 g Verse zalm
  • 150 g Sint-Jakobsschelpen
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 Citroen (sap en rasp)
  • 3 Eieren
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse dille (optioneel, voor garnering)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de zalm, Sint-Jakobsschelpen en eieren in een blender tot een gladde massa.
  • Voeg de crème fraîche, citroensap, citroenrasp, zout en peper toe. Mix kort om alles te mengen.
  • Roer voorzichtig de garnalen door het mengsel met een spatel, zodat ze heel blijven.
  • Giet het mengsel in een ingevette terrinevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Plaats de vorm in een ovenschaal gevuld met water (bain-marie) en bak 40-50 minuten.
  • Laat de terrine afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
  • Voor het serveren, haal de terrine voorzichtig uit de vorm, garneer met verse dille en snijd in plakjes.

Notities

Deze terrine is een elegant voorgerecht dat slechts enkele stappen vereist voor een indrukwekkend resultaat. Perfect voor een speciale gelegenheid!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 600mg | Potassium: 350mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!