Verleidelijke Terrine van Zeevruchten met Citroenroom
De Terrine de Saint-Jacques, Saumon et Crevettes à la Crème Citronnée combineert verfijnde Franse zeevruchten met een romige citroensmaak. Perfect voor feestelijkheden!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 50 minuten minuten
Koelingstijd: 2 uur uur 40 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 50 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250 kcal
200 g Gepelde garnalen 300 g Verse zalm 150 g Sint-Jakobsschelpen 2 el Crème fraîche 1 Citroen (sap en rasp) 3 Eieren Zout en peper naar smaak Verse dille (optioneel, voor garnering)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Mix de zalm, Sint-Jakobsschelpen en eieren in een blender tot een gladde massa.
Voeg de crème fraîche, citroensap, citroenrasp, zout en peper toe. Mix kort om alles te mengen.
Roer voorzichtig de garnalen door het mengsel met een spatel, zodat ze heel blijven.
Giet het mengsel in een ingevette terrinevorm en strijk de bovenkant glad.
Plaats de vorm in een ovenschaal gevuld met water (bain-marie) en bak 40-50 minuten.
Laat de terrine afkoelen tot kamertemperatuur en zet hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
Voor het serveren, haal de terrine voorzichtig uit de vorm, garneer met verse dille en snijd in plakjes.
Deze terrine is een elegant voorgerecht dat slechts enkele stappen vereist voor een indrukwekkend resultaat. Perfect voor een speciale gelegenheid!
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 4 g | Protein: 25 g | Fat: 15 g | Saturated Fat: 4 g | Cholesterol: 150 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 350 mg | Fiber: 1 g | Vitamin A: 5 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 6 mg | Iron: 10 mg