Ga terug
+ servings
Romige Bananentaart met Krokante Bodem

Verleidelijke Tarte met Bananencrème: Het Perfecte Dessert!

Ontdek hoe je de elegante Tarte à la Crème de Banane maakt, een Franse klassieker met een tropische twist. Perfect dessert voor elke gelegenheid, eenvoudig en heerlijk!
Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Koeltijd: 2 uur 10 minuten
Totale tijd: 3 uur 15 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Deegroller
  • Taartvorm van 22-24 cm
  • Garde

Ingrediënten

  • 200 g Bloem voor de bodem
  • 100 g Koude boter in blokjes
  • 50 g Poedersuiker
  • 1 Eidooier
  • 3 el Koud water
  • 3 Rijpe bananen geprakt
  • 200 ml Melk
  • 2 Eidooiers
  • 50 g Suiker
  • 20 g Maïzena

Instructies

  • Combineer bloem, poedersuiker en zout in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf deze met je vingers door de droge ingrediënten tot het mengsel op broodkruim lijkt. Voeg de eidooier en water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit en bekleed een taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork, bedek met bakpapier en vul met bakbonen. Bak 15-20 minuten blind, verwijder dan de bakbonen en bakpapier, en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen.
  • Verwarm de melk met vanille-extract in een pan. Klop in een kom eidooiers, suiker en maïzena tot een glad mengsel. Voeg de warme melk geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur tot het indikt. Voeg de geprakte bananen en boter toe en meng goed. Laat afkoelen.
  • Giet de bananencrème in de afgekoelde taartbodem en strijk glad. Garneer met schijfjes banaan en optioneel een toefje slagroom of geraspte chocolade.
  • Koel de taart minstens 2 uur in de koelkast voordat je hem serveert. Geniet ervan!

Notities

Geniet van de perfecte balans tussen een knapperige bodem en romige bananencrème. Dit dessert is een feest voor de zintuigen!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 4g | Fat: 11g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 125mg | Potassium: 320mg | Fiber: 2g | Sugar: 22g | Vitamin A: 240IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!