Ga terug
+ servings
Romige Sint-Jacobsschelpen Gerechten

Verleidelijke Sint-Jakobsschelpen in Romige Crèmesaus

Ontdek Saint-Jacques Élégantes, een elegant Frans gerecht met Sint-Jakobsschelpen in romige saus. Perfect voor speciale gelegenheden en snel klaar in 30 minuten!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 28 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Mes of keukenschaar voor het fijnhakken van bieslook
  • Serveerschalen

Ingrediënten

  • 500 g Coquilles Saint-Jacques
  • 150 ml Crème fraîche
  • 50 g Boter
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 bosje Bieslook fijngehakt
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 optie Kruiden naar keuze bijv. paprikapoeder of cayennepeper

Instructies

  • Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin is.
  • Leg de coquilles Saint-Jacques in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Giet de witte wijn erbij en laat het mengsel ongeveer 2 minuten inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer goed door, zodat de coquilles volledig bedekt zijn met de saus. Laat het geheel 3-4 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventuele extra kruiden.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met fijngehakte bieslook voor een frisse en kleurrijke touch.

Notities

Dit gerecht is zowel eenvoudig als verfijnd, een echte traktatie voor speciale momenten. Zorg ervoor dat je verse coquilles gebruikt voor de beste smaakervaring!

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 400mg | Potassium: 350mg | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 8mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!