Verleidelijke Sint-Jakobsschelpen in Romige Crèmesaus
Ontdek Saint-Jacques Élégantes, een elegant Frans gerecht met Sint-Jakobsschelpen in romige saus. Perfect voor speciale gelegenheden en snel klaar in 30 minuten!
Mes of keukenschaar voor het fijnhakken van bieslook
Serveerschalen
Ingrediënten
500gCoquilles Saint-Jacques
150mlCrème fraîche
50gBoter
2teentjesKnoflookfijngehakt
1bosjeBieslookfijngehakt
100mlDroge witte wijn
1snufjeZout
1snufjePeper
1optieKruiden naar keuzebijv. paprikapoeder of cayennepeper
Instructies
Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin is.
Leg de coquilles Saint-Jacques in de pan en bak ze 2-3 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Giet de witte wijn erbij en laat het mengsel ongeveer 2 minuten inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en roer goed door, zodat de coquilles volledig bedekt zijn met de saus. Laat het geheel 3-4 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout, peper en eventuele extra kruiden.
Bestrooi vlak voor het serveren met fijngehakte bieslook voor een frisse en kleurrijke touch.
Notities
Dit gerecht is zowel eenvoudig als verfijnd, een echte traktatie voor speciale momenten. Zorg ervoor dat je verse coquilles gebruikt voor de beste smaakervaring!