Ga terug
+ servings
Romige Zeevruchten Witte Wijn

Verleidelijke Romige Zeevruchten in Witte Wijn

Geniet van Fruits de Mer Crémeux au Vin Blanc, een elegant Frans gerecht met zeevruchten in romige wittewijnsaus. Perfect voor elke gelegenheid en makkelijk in 30 min. te maken!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Keukenweegschaal
  • Mes

Ingrediënten

  • 500 g Gemengde zeevruchten (garnalen, mosselen, inktvis)
  • 200 ml Droge witte wijn
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 Ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels Boter
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Bieslook (voor garnering)

Instructies

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de gemengde zeevruchten toe en bak 5-7 minuten, tot ze gaar zijn.
  • Schenk de witte wijn erbij en laat 3-4 minuten sudderen, zodat de alcohol verdampt.
  • Roer de crème fraîche en het paprikapoeder erdoor. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de saus dikker wordt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer direct, gegarneerd met verse bieslook.

Notities

Fruits de Mer Crémeux is niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam, dankzij de eiwitten en omega-3 vetzuren uit de zeevruchten. Perfect voor wie een evenwichtige maaltijd wil!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 28g | Fat: 22g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 210mg | Sodium: 850mg | Potassium: 400mg | Sugar: 3g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 120mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!