Verleidelijke Romige Kip met Chorizo en Rijst: Smakenexplosie!
Ontdek Poulet Crémeux au Chorizo et Riz, een heerlijk romig kipgerecht met een pittige twist. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd. Makkelijk en comfort food!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 480 kcal
200 g basmatirijst 300 g kipfilet of kippendijen 100 g chorizo 1 ui 2 teentjes knoflook 250 ml crème fraîche 1 eetlepel olijfolie 500 ml kippenbouillon 1 theelepel paprikapoeder zout en peper naar smaak een paar takjes verse peterselie voor garnering
Was de basmatirijst onder koud water totdat het water helder is.
Snijd de kip in blokjes en de chorizo in plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn.
Voeg de kip en chorizo toe aan de pan. Bak tot de kip goudbruin is aan alle kanten.
Bestrooi met paprikapoeder en roer goed door. Voeg vervolgens de kippenbouillon en de rijst toe. Meng alles goed.
Verlaag het vuur, dek de pan af en laat het 15 minuten sudderen, of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
Roer de crème fraîche door het gerecht en laat het nog een paar minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer en garneer met peterselie.
Deze romige kip met chorizo en rijst is perfect voor koude avonden als je iets hartigs en verwarmends nodig hebt!
Calories: 480 kcal | Carbohydrates: 33 g | Protein: 35 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 110 mg | Sodium: 1200 mg | Potassium: 800 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 15 IU | Vitamin C: 8 mg | Calcium: 60 mg | Iron: 3 mg