Verleidelijke Paupiettes van Kalf met Witte Wijn Crème
Ontdek het authentieke recept voor Paupiettes de Veau à la Crème et au Vin Blanc, een verfijnd Frans gerecht met malse kalfsrolletjes in romige witte wijnsaus. Perfect voor speciale gelegenheden!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500 kcal
Vleeshamer
Grote pan met deksel
Keukentouw
Scherp mes
500 g Kalfsvlees (escalopes) 200 ml Verse room 250 ml Droge witte wijn 2 el Olijfolie 1 Ui gesneden 2 teentjes Knoflook fijngehakt 1 Bouquet garni tijm, laurier 1 snufje Zout en peper naar smaak
Leg de kalfsvleesescalopes plat en sla ze lichtjes plat met een deegroller of vleeshamer.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
Verdeel een beetje van dit mengsel over elke escalope en rol ze op tot kleine pakketjes. Zet vast met keukentouw of prikkers.
Bak de paupiettes in dezelfde pan aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de witte wijn en het bouquet garni toe aan de pan. Laat het geheel 20 minuten zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
Haal de paupiettes uit de pan en houd ze warm. Voeg de room toe aan de pan en roer goed door tot je een gladde saus hebt.
Doe de paupiettes terug in de pan en laat ze nog een paar minuten opwarmen in de saus.
Serveer de paupiettes warm, met pasta of gestoomde groenten, en overgiet met de romige saus.
Deze kalfspaupiettes zijn ideaal voor romantische diners en feestdagen waarbij een verfijnde en smakelijke presentatie gewenst is.
Calories: 500 kcal | Carbohydrates: 5 g | Protein: 40 g | Fat: 35 g | Saturated Fat: 15 g | Cholesterol: 200 mg | Sodium: 500 mg | Potassium: 500 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 100 mg | Iron: 4 mg