Ga terug
+ servings
Panna Cotta met Kreeftenbisque

Verleidelijke Panna Cotta met Garnalen in Cognac

Geniet van een verfijnd voorgerecht: Panna Cotta met kreeftenbisque, crevettes flambées au cognac en piment d'Espelette. Perfect voor een chic diner!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Opstijftijd: 3 uur 50 minuten
Totale tijd: 4 uur 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Steelpan
  • Garde
  • Mes
  • Ramequins voor serveren
  • Koekenpan voor bakken van garnalen

Instructies

    1. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5-10 minuten.
    2. Verwarm de kreeftenbisque en slagroom op laag vuur. Voeg een snufje piment d'Espelette toe en breng op smaak met zout en peper.
    3. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed tot ze volledig zijn opgelost.
    4. Giet het mengsel in kleine glaasjes of ramequins en laat afkoelen. Zet ze vervolgens minstens 4 uur in de koelkast.
    1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
    2. Bak de garnalen 2-3 minuten per kant tot ze mooi roze en licht krokant zijn.
    3. Blus af met cognac en flambeer voorzichtig (pas op met open vuur!).
    4. Breng op smaak met zout, peper en een snufje piment d'Espelette. Laat even afkoelen.
    1. Haal de panna cotta uit de koelkast zodra deze stevig is.
    2. Plaats één of twee flambéerde garnalen bovenop elk glaasje.
    3. Garneer met fijngesneden bieslook voor een frisse touch.
    4. Serveer en geniet!

Notities

De combinatie van kreeftenbisque en flambéerde garnalen zorgt voor een luxe smaakervaring. Maak dit gerecht gerust een dag van tevoren!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 15g | Fat: 28g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 170mg | Sodium: 600mg | Potassium: 450mg | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 8mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!