Ga terug
–+ servings
Oeufs Cocotte met Geitenkaas Spekjes

Verleidelijke Oeufs Cocotte met Geitenkaas en Spekjes 🥚🥓

Ontdek Oeufs Cocotte met geitenkaas en spekjes: een eenvoudig, romig Frans gerecht voor brunch of diner. Genieten zonder moeite. Leer het recept en serveertips!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal

Equipment

  • Oven
  • Ramequins
  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 4 Eieren
  • 100 g Geitenkaas
  • 100 g Spekjes
  • 2 el Crème fraîche
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • Herbes de Provence (optioneel)
  • Boter om de ramequins in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet vier ramequins in met boter. Bak de spekjes in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Leg een paar stukjes geitenkaas op de bodem van elke ramequin en verdeel de gebakken spekjes over de kaas. Breek voorzichtig een ei boven elke ramequin, zodat de dooier heel blijft. Voeg een eetlepel crème fraîche toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel Herbes de Provence. Zet de ramequins in een ovenschaal en vul deze met heet water tot halverwege de ramequins. Bak 12-15 minuten, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht is. Serveer direct met knapperig brood om in die romige dooier te dippen!

Notities

Deze Oeufs Cocotte met geitenkaas en spekjes zorgen voor een rijke smaakbeleving bij elke brunch. Perfect voor een luie zondagochtend of een diner met Franse flair!

Nutrition

Calories: 290kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 16g | Fat: 24g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 260mg | Sodium: 650mg | Potassium: 150mg | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 200mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!