Ga terug
+ servings
Kip met Mosterd en Champignons

Verleidelijke Kip met Mosterd en Champignons: Een Franse Delicatesse

Probeer Poulet à la Moutarde et aux Champignons, een klassieker uit de Bourgogne. Geniet van de perfecte mix van kip, mosterd en champignons in 40 minuten!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel voor de saus
  • Keukenweegschaal

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet of kippendijen
  • 200 g Champignons
  • 2 el Dijon-mosterd
  • 1 stuks Ui
  • 3 el Crème fraîche
  • 2 el Olijfolie
  • 1 glas Witte wijn
  • 1 snufje Zout en peper
  • 1 handje Verse peterselie voor de garnering

Instructies

  • Snijd de kip in gelijke stukken en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten goudbruin (ongeveer 5 minuten per kant). Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  • Snijd de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes.
  • Bak de ui in dezelfde pan tot deze glazig is. Voeg de champignons toe en bak tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Voeg de mosterd toe en roer goed door. Doe de kip terug in de pan.
  • Giet de witte wijn erbij en laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg de crème fraîche toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten koken tot de saus mooi romig is.
  • Garneer met verse peterselie en serveer direct.

Notities

Dit gerecht is perfect voor een romantisch diner of een familie-etentje. Dijon-mosterd, afkomstig uit de stad Dijon, geeft dit gerecht zijn unieke smaak!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 35g | Fat: 30g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 700mg | Potassium: 800mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 7mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!