Verleidelijke kerststronk met koffie: een feest voor je smaakpapillen!
Ontdek de ultieme kersttraktatie met deze Koffie Kerststronk! Perfect voor koffieliefhebbers en eenvoudig te maken. Verras je gasten met dit heerlijke, feestelijke dessert.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Rusttijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350 kcal
200 ml Slagroom 4 stuks Eieren 50 g Pure chocolade 100 g Suiker 1 zakje Vanillesuiker 3 eetlepels Sterke koffie 100 g Gesmolten boter 150 g Bloem 1 zakje Bakpoeder 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Klop de eieren en suiker samen tot een luchtig en licht mengsel.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg dit voorzichtig toe aan het eimengsel.
Giet de gesmolten boter erbij en meng tot een glad beslag.
Verspreid het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bak 10 minuten, tot de cake licht goudbruin is.
Maak ondertussen de koffieroom: klop de slagroom stijf en meng er voorzichtig de koffie en vanillesuiker doorheen.
Leg de warme cake op een vochtige theedoek, verwijder het bakpapier en rol de cake voorzichtig op.
Rol de cake weer uit, smeer de koffieroom erop en rol hem opnieuw strak op. Wikkel in plasticfolie en laat minstens een uur in de koelkast rusten.
Smelt de pure chocolade en giet deze over de kerststronk. Voeg decoraties toe naar wens.
Deze koffie kerststronk is een veelzijdig dessert dat je makkelijk kunt aanpassen met een andere vulling of versiering naar keuze.
Calories: 350 kcal | Carbohydrates: 40 g | Protein: 6 g | Fat: 22 g | Saturated Fat: 13 g | Cholesterol: 125 mg | Sodium: 200 mg | Potassium: 150 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 25 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 1 mg | Calcium: 50 mg | Iron: 1 mg