Ga terug
+ servings
Decadente Ferrero Rocher Kerststronk

Verleidelijke Kerststronk met Ferrero Rocher Smaak!

Ontdek hoe je een elegante Bûche de Noël Élégante au Goût Ferrero Rocher maakt. Een feestelijke traktatie met chocolade, praliné en hazelnoten voor de feestdagen.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Koel- en opstijftijd: 2 uur 5 minuten
Totale tijd: 2 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Handmixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Vochtige theedoek
  • Huishoudfolie

Ingrediënten

  • 150 g Slagroom
  • 80 g Suiker
  • 200 g Pure chocolade
  • 150 g Bloem
  • 100 g Praliné
  • 100 g Gehakte hazelnoten
  • 4 stuks Eieren
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • Poedersuiker voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een luchtige en bleke massa.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit voorzichtig toe aan het eimengsel. Voeg een snufje zout toe.
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie en meng dit voorzichtig door het beslag.
  • Spatel de gehakte hazelnoten door het beslag en verdeel het gelijkmatig over de bakplaat.
  • Bak het biscuit 12-15 minuten in de oven. Laat het daarna afkoelen op een rooster.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf en meng er voorzichtig de praliné doorheen om een luchtige ganache te maken.
  • Leg het afgekoelde biscuit op een vochtige theedoek, verwijder het bakpapier en smeer de ganache gelijkmatig over het biscuit.
  • Rol het biscuit voorzichtig op met behulp van de theedoek. Wikkel de rol strak in huishoudfolie en laat deze minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi de bûche vlak voor het serveren met poedersuiker en decoreer met extra hazelnoten of chocoladekrullen.

Notities

Dit is een heerlijk en feestelijk gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden zoals de feestdagen. Bewaar eventuele overgebleven stukken goed verpakt in de koelkast.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 100mg | Potassium: 250mg | Fiber: 3g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!