Ga terug
+ servings
Heerlijke Kalfsvlees Escalopes Savoyard

Verleidelijke Kalfsvlees Escalopes Savoyard met Kaasgenot

Ontdek Escalopes de Veau Savoyard, een Frans klassiek gerecht dat mals kalfsvlees combineert met romige kaas en wijn. Eenvoudig te maken en perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Deegroller
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 4 stuks Kalfsvlees escalope
  • 100 g Savoyaardse kaas of gruyère
  • 1 stuk Ui fijn gesneden
  • 2 el Bloem
  • 1 glas Droge witte wijn
  • 50 g Boter
  • naar smaak Zout en peper
  • 1 bosje Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Leg de kalfsvlees escalope op een snijplank en sla ze voorzichtig plat met een deegroller om ze malser te maken.
  • Bestrooi beide kanten van het vlees met zout en peper.
  • Haal de escalope door de bloem, zodat ze aan beide kanten licht bedekt zijn.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de escalope ongeveer 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd ondertussen de ui fijn en voeg deze toe aan de pan. Laat de ui zacht en glazig worden.
  • Blus het geheel af met de witte wijn en laat het 2 minuten sudderen.
  • Strooi de geraspte kaas over de escalope in de pan. Dek af en laat de kaas smelten (ongeveer 3-4 minuten).
  • Serveer de escalope warm en garneer met gehakte verse peterselie.

Notities

Deze Escalopes de Veau Savoyard zijn ideaal voor een romantisch diner of een feestelijke gelegenheid. Geniet van de authentieke Franse smaken met een moderne twist!

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 40g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 700mg | Potassium: 500mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 20mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!