Ga terug
+ servings
Geroosterde Kabeljauw met Groenten

Verleidelijke Geroosterde Kabeljauw met Groenten en Roomsaus

Ontdek een verrukkelijke Franse kabeljauwklassieker! Eenvoudig te maken, met rijke smaken van geroosterde groenten en romige saus. Perfect voor diners met familie of vrienden!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Baktijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 380kcal

Equipment

  • Koekenpan Voor het bakken van de vis
  • Snijplank Voor het voorbereiden van groenten
  • Ovenschaal Voor het roosteren in de oven
  • Spatel Voor het omdraaien van de vis
  • Mes

Ingrediënten

  • 4 stuks Filets van kabeljauw Vers of ontdooid
  • 4 stuks Tomaten In plakjes
  • 4 stuks Wortels Fijn gesneden
  • 1 stuks Ui In ringen
  • 500 g Champignons Vers of diepvries
  • 250 ml Crème fraîche
  • 1/2 glas Witte wijn
  • to taste Provençaalse kruiden
  • to taste Zout
  • to taste Peper

Instructies

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilets aan beide kanten tot ze lichtbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
    4 stuks Filets van kabeljauw
  • Bak in dezelfde pan de wortels en uien tot ze zacht en geurig zijn. Haal uit de pan en zet apart.
    4 stuks Filets van kabeljauw
  • Voeg de champignons toe aan de pan en bak tot al het vocht is verdampt. Zet apart.
    4 stuks Filets van kabeljauw
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met boter en leg de kabeljauwfilets erin. Bedek met de wortel- en uienmix, voeg de champignons toe en leg de plakjes tomaat erbovenop.
    4 stuks Filets van kabeljauw
  • Besprenkel het geheel met witte wijn, voeg kruiden toe en breng licht op smaak met zout en peper. Bak 30 minuten in de oven.
    4 stuks Filets van kabeljauw
  • Haal de schaal uit de oven, giet de crème fraîche over de groenten en vis, en bak nog eens 5 minuten tot de saus warm is.
    4 stuks Filets van kabeljauw

Notities

Dit klassieke Franse gerecht combineert eenvoud met verfijning, en is perfect voor elke gelegenheid. Varieer met seizoensgroenten om nieuwe smaken te ontdekken.

Nutrition

Calories: 380kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 32g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 450mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!