Ga terug
+ servings
Geroosterde Bloemkool met Halloumi

Verleidelijke Geroosterde Bloemkool met Honing en Halloumi

Ontdek het recept voor geroosterde bloemkool met honing en kerrie, gegrilde halloumi en amandelen. Een eenvoudig, voedzaam en smakelijk gerecht dat jouw smaakpapillen verrast.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Bakplaat
  • Kom voor het mengen
  • Koekenpan
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 2 el Honing
  • 200 g Halloumi
  • 50 g Amandelen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 Citroen voor de sap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en meng ze in een kom met olijfolie, honing, kerriepoeder, zout en peper.
  • Verdeel de bloemkool over een bakplaat en rooster 25-30 minuten, halverwege omscheppen.
  • Snijd ondertussen de halloumi in plakken en bak ze in een droge pan tot ze goudbruin zijn.
  • Rooster de amandelen kort in een droge pan tot ze lichtbruin zijn.
  • Haal de bloemkool uit de oven en serveer met de gegrilde halloumi en amandelen.
  • Besprenkel met citroensap voor extra frisheid.

Notities

Deze geroosterde bloemkool met halloumi is perfect als zowel een indrukwekkend bijgerecht als een voedzame hoofdmaaltijd. Voeg wat rozijnen toe voor een zoet contrast of serveer met een fris sausje voor een extra kick!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 6g | Sugar: 10g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 25mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!