Ga terug
+ servings
Gegrilde Garnalen met Knoflooksaus

Verleidelijke Gegrilde Garnalen met Romige Knoflooksaus

Ontdek de smaakvolle Franse klassieker: Crevettes Grillées et Sauce Crémeuse à l'Ail. Eenvoudig te maken in 30 minuten. Perfect voor romantische diners en gezellige avonden.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 3 personen
Calories: 290kcal

Equipment

  • Grillpan of barbecue
  • Messenblok
  • Schaal voor het marineren
  • Houten spiesjes
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 400 g Gepelde garnalen
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 200 ml Crème fraîche
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Citroensap
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Verse peterselie (gehakt)

Instructies

    1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin en geurig is.
    2. Voeg de gepelde garnalen toe aan de pan. Bak ze 3 tot 4 minuten, terwijl je regelmatig roert, totdat ze roze worden.
    3. Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche toe. Roer goed zodat de garnalen volledig bedekt zijn met de romige saus.
    4. Voeg het citroensap, zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel nog 2 minuten sudderen.
    5. Serveer warm, gegarneerd met gehakte peterselie voor een frisse toets.

Notities

Dit gerecht is perfect voor een elegant en snel diner dat indruk maakt. Combineer met stokbrood of pasta voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 290kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 220mg | Sodium: 600mg | Potassium: 330mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 15mg | Iron: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!