Verleidelijke Gegrilde Garnalen met Romige Knoflooksaus
Ontdek de smaakvolle Franse klassieker: Crevettes Grillées et Sauce Crémeuse à l'Ail. Eenvoudig te maken in 30 minuten. Perfect voor romantische diners en gezellige avonden.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 3 personen
Calories: 290 kcal
400 g Gepelde garnalen 4 teentjes Knoflook (fijngehakt) 200 ml Crème fraîche 2 el Olijfolie 1 el Citroensap 1 snufje Zout 1 snufje Peper 2 el Verse peterselie (gehakt)
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak deze tot hij goudbruin en geurig is. Voeg de gepelde garnalen toe aan de pan. Bak ze 3 tot 4 minuten, terwijl je regelmatig roert, totdat ze roze worden. Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche toe. Roer goed zodat de garnalen volledig bedekt zijn met de romige saus. Voeg het citroensap, zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel nog 2 minuten sudderen. Serveer warm, gegarneerd met gehakte peterselie voor een frisse toets.
Dit gerecht is perfect voor een elegant en snel diner dat indruk maakt. Combineer met stokbrood of pasta voor een complete maaltijd.
Calories: 290 kcal | Carbohydrates: 2 g | Protein: 25 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 220 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 330 mg | Sugar: 1 g | Vitamin A: 10 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 15 mg | Iron: 20 mg