Ga terug
+ servings
Peren Amandel Yoghurtcake Recept

Verleidelijke Gâteau au Yaourt met Peren en Amandelen

Ontdek het eenvoudige en heerlijke recept voor Gâteau au Yaourt met peren en amandelen. Perfect voor ontbijt of dessert, deze cake is snel te maken en onweerstaanbaar!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Oven
  • Mengkom
  • Garde of mixer
  • Bakvorm bij voorkeur rond
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 potje Yoghurt (naturel)
  • 3 stuks Rijpe peren
  • 150 g Bloem
  • 100 g Suiker
  • 3 stuks Eieren
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 100 g Amandelmeel
  • 50 ml Plantaardige olie
  • 1 tl Vanille-extract optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  • Doe de yoghurt in een grote kom. Gebruik het lege potje om de andere ingrediënten af te meten.
  • Voeg de eieren en suiker toe en meng tot een romig geheel.
  • Roer de bloem, het bakpoeder en het amandelmeel erdoor.
  • Voeg de olie en eventueel de vanille toe. Meng tot een glad beslag.
  • Schil de peren, snijd ze in stukjes en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Giet het mengsel in een ingevette of met bakpapier beklede bakvorm.
  • Bak gedurende 35-40 minuten, of tot een mes er schoon uitkomt.
  • Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en geniet!

Notities

Tip: Voor een extra dimensie van smaak, voeg een handvol rozijnen toe aan het beslag. Ze houden het vocht vast en zorgen voor een heerlijk contrast met de amandelen.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 8g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 4g | Sugar: 25g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 10mg | Iron: 8mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!