Ga terug
+ servings
Garnalen in Boter Knoflook

Verleidelijke Garnalen Sauteren met Boter en Knoflook

Ontdek het heerlijke Franse recept Crevettes Sautées au Beurre et à l'Ail. Snel klaar, vol smaak, perfect voor een romantisch diner of snelle maaltijd. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Citruspers
  • Scherp mes en snijplank

Ingrediënten

  • 400 g Gepelde garnalen
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels Boter
  • 1 citroen Citroensap
  • 1 eetlepel Verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 snufje Rode pepervlokken (optioneel)

Instructies

  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het licht goudbruin is.
  • Doe de garnalen in de pan en bak ze 3-5 minuten tot ze roze en ondoorzichtig zijn.
  • Pers de citroen over de garnalen en strooi de gehakte peterselie erover. Meng alles goed.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje rode pepervlokken.
  • Serveer direct met rijst, pasta of knapperig brood.

Notities

Een klassieke Franse saus zoals deze maakt iedere maaltijd speciaal. Probeer het met verschillende soorten zeevruchten voor variatie.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 22g | Fat: 17g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 215mg | Sodium: 550mg | Potassium: 300mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!