Verleidelijke Garnalen Sauteren met Boter en Knoflook
Ontdek het heerlijke Franse recept Crevettes Sautées au Beurre et à l'Ail. Snel klaar, vol smaak, perfect voor een romantisch diner of snelle maaltijd. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Grote koekenpan
Houten lepel of spatel
Citruspers
Scherp mes en snijplank
400 g Gepelde garnalen 4 teentjes Knoflook (fijngehakt) 3 eetlepels Boter 1 citroen Citroensap 1 eetlepel Verse peterselie (fijngehakt) 1 snufje Zout naar smaak 1 snufje Peper naar smaak 1 snufje Rode pepervlokken (optioneel)
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het licht goudbruin is.
Doe de garnalen in de pan en bak ze 3-5 minuten tot ze roze en ondoorzichtig zijn.
Pers de citroen over de garnalen en strooi de gehakte peterselie erover. Meng alles goed.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje rode pepervlokken.
Serveer direct met rijst, pasta of knapperig brood.
Een klassieke Franse saus zoals deze maakt iedere maaltijd speciaal. Probeer het met verschillende soorten zeevruchten voor variatie.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 2 g | Protein: 22 g | Fat: 17 g | Saturated Fat: 9 g | Cholesterol: 215 mg | Sodium: 550 mg | Potassium: 300 mg | Sugar: 1 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 20 mg | Calcium: 150 mg | Iron: 2 mg