Ga terug
+ servings
Fondue met Witloof en Rookworst

Verleidelijke Fondue van Witloof met Gerookte Worst: Proef de Smaken!

Ontdek Fondue d'Endives aux Saucisses Fumées, een heerlijk Frans comfortfood. Ervaar de perfecte blend van witlof en gerookte worst. Perfect voor gezellige avonden thuis!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Schilmes
  • Snijplank
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 200 g Gerookte worsten in plakjes
  • 4 stronken Witlof in stukken
  • 150 ml Crème fraîche
  • 100 g Geraspte kaas bijv. Gruyère of Emmental
  • 1 stuk Ui fijngesneden
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Snijd de ui fijn en de gerookte worsten in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui tot deze goudbruin is (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg de plakjes gerookte worst toe en bak ze nog eens 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de witlof in de lengte doormidden en vervolgens in middelgrote stukken.
  • Doe de witlof in de pan en roer voorzichtig. Laat dit 10 minuten koken tot de witlof zacht is.
  • Zet het vuur lager, voeg de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog 5 minuten sudderen.
  • Strooi de geraspte kaas over het mengsel, dek de pan af en laat de kaas smelten.
  • Breng op smaak met zout en peper en serveer het gerecht warm.

Notities

Dit recept voor fondue met witlof en gerookte worst is een heerlijke manier om de winterse kou te trotseren. Ideaal geserveerd met knapperig brood en een goed glas wijn!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 800mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin C: 20mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!