Ga terug
+ servings
Citroen Mascarpone Fondant Taart

Verleidelijke Fondant Citroen Mascarpone: Een Hemelse Traktatie!

Ontdek de heerlijke Fondant Citron Mascarpone! Een perfect dessert dat citroen, mascarpone en witte chocolade combineert voor elke gelegenheid. Gemakkelijk te maken!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Oven
  • Mengkom
  • Garde of elektrische mixer
  • Rasp
  • Bakvorm

Ingrediënten

  • 250 g Mascarpone
  • 150 g Suiker
  • 3 Eieren
  • 200 g Witte chocolade gehakt
  • 100 g Boter gesmolten
  • 2 Citroenen sap en rasp
  • 100 g Bloem gezeefd
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180°C (thermostaat 6).
  • Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie tot een glad mengsel.
  • Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is.
  • Voeg de mascarpone toe en meng voorzichtig.
  • Roer het citroensap en de citroenrasp erdoor, gevolgd door het gesmolten chocolademengsel.
  • Zeef de bloem en het zout en voeg deze langzaam toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
  • Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
  • Bak 20 tot 25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en het midden nog zacht.
  • Laat afkoelen voordat je de taart voorzichtig uit de vorm haalt.
  • Serveer koud of op kamertemperatuur, eventueel met een fruitcoulis of slagroom.

Notities

Het toevoegen van gember of blauwe bessen kan de smaken nog verder verfijnen. Experimenteer met deze variaties voor een unieke beleving!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 8g | Fat: 28g | Saturated Fat: 16g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 28g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!