Verleidelijke Fondant Citroen Mascarpone: Een Hemelse Traktatie!
Ontdek de heerlijke Fondant Citron Mascarpone! Een perfect dessert dat citroen, mascarpone en witte chocolade combineert voor elke gelegenheid. Gemakkelijk te maken!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 400 kcal
250 g Mascarpone 150 g Suiker 3 Eieren 200 g Witte chocolade gehakt 100 g Boter gesmolten 2 Citroenen sap en rasp 100 g Bloem gezeefd 1 snufje Zout
Verwarm je oven voor op 180°C (thermostaat 6).
Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie tot een glad mengsel.
Klop in een grote kom de eieren met de suiker tot het mengsel licht en schuimig is.
Voeg de mascarpone toe en meng voorzichtig.
Roer het citroensap en de citroenrasp erdoor, gevolgd door het gesmolten chocolademengsel.
Zeef de bloem en het zout en voeg deze langzaam toe, zodat er geen klontjes ontstaan.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
Bak 20 tot 25 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is en het midden nog zacht.
Laat afkoelen voordat je de taart voorzichtig uit de vorm haalt.
Serveer koud of op kamertemperatuur, eventueel met een fruitcoulis of slagroom.
Het toevoegen van gember of blauwe bessen kan de smaken nog verder verfijnen. Experimenteer met deze variaties voor een unieke beleving!
Calories: 400 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 8 g | Fat: 28 g | Saturated Fat: 16 g | Cholesterol: 150 mg | Sodium: 150 mg | Potassium: 100 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 28 g | Vitamin A: 10 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 100 mg | Iron: 1 mg