Ga terug
+ servings
Camembert Bladerdeeg met Spekjes

Verleidelijke Feuilleté Gourmand met Camembert en Lardons

Ontdek het overheerlijke Franse recept Feuilleté Gourmand au Camembert et Lardons. Eenvoudig te maken, perfect om indruk te maken met romige kaas en spekjes. Geniet ervan!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Messenblok
  • Bakplaat
  • Kwastje voor de eidooier
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 1 rol Bladerdeeg
  • 200 g Camembert
  • 150 g Spekjes gerookt
  • 1 Eidooier
  • 1 Ui optioneel
  • 1 snufje Peper
  • 1 snufje Provençaalse kruiden optioneel
  • 1 el Honing optioneel voor extra smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (thermostaat 6-7). Bak de spekjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de fijngesneden ui toe als je deze gebruikt en bak tot deze glazig is.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de camembert in stukjes en verdeel deze over het bladerdeeg.
  • Verdeel de gebakken spekjes over de camembert. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen om een mooie vorm te creëren.
  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de eidooier voor een goudbruine glans. Bestrooi met peper en Provençaalse kruiden naar smaak.
  • Bak het geheel 20-25 minuten in de oven tot het mooi goudbruin is. Laat even afkoelen, snijd in stukken en serveer.

Notities

Dit Franse gerecht combineert simpelheid en verfijning, en past perfect bij een glas droge witte wijn voor een authentieke culinaire ervaring.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 28g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 180mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!