Ga terug
+ servings
Zacht Verloren Brood Recept

Verleidelijke Douceur Rétro: Heerlijke Verloren Brood Maak je zelf!

Ontdek het heerlijke, nostalgische recept voor Douceur Rétro: Pain Perdu, simpel te maken en perfect als ontbijt of dessert. Ervaar de smaak van grootmoeders keuken!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 280kcal

Equipment

  • Koekenpan voor het bakken van het brood
  • Grote kom om te kloppen
  • Garde voor het mengen van de ingrediënten
  • Spatel voor het keren van het brood

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood of brioche bij voorkeur ouder brood
  • 2 stuks eieren
  • 1 kopje melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 snufje kaneel
  • 1 klontje boter om in te bakken

Instructies

  • Klop in een grote kom de eieren, melk, suiker, vanille en kaneel tot een glad mengsel.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klontje boter.
  • Doop elke snee brood in het eimengsel zodat beide kanten goed bedekt zijn.
  • Leg de sneetjes in de hete pan en bak ze 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  • Herhaal dit proces voor alle sneetjes brood. Serveer warm, bestrooid met poedersuiker of met een scheutje ahornsiroop.

Notities

Pain Perdu is een authentiek Frans gerecht dat veelzijdigheid en comfort biedt. Experimenteer met brioche voor een rijkere smaak en top het af met je favoriete toppings!

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 9g | Fat: 14g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 280mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!