Ga terug
+ servings
Chocolade-Framboos Entremets Recept

Verleidelijke Délice Chocolat-Framboise: Een Hemelse Entremets

Ontdek Délice Chocolat-Framboise en Entremets: een verrukkelijk dessert met de perfecte balans tussen chocolade en frambozen. Geschikt voor elke speciale gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Koeltijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 55 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 380kcal

Equipment

  • Ronde bakvorm (20 cm diameter)
  • Steelpan
  • Kom
  • Handmixer
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 150 g Verse frambozen
  • 100 g Suiker
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Boter
  • 150 g Crème fraîche
  • 1 zakje Gelatine
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de pure chocolade samen met de boter au bain-marie tot een gladde massa.
  • Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg de gesmolten chocolade voorzichtig toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 25 minuten. Laat het daarna volledig afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de crème fraîche in een kleine pan.
  • Week de gelatine in koud water, knijp uit en voeg toe aan de warme crème. Voeg vervolgens de frambozen toe en prak ze lichtjes.
  • Giet het frambozenmengsel over de afgekoelde cake en laat het minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal voorzichtig uit de vorm en garneer met verse frambozen voor een extra wow-factor.

Notities

Délice Chocolat-Framboise is perfect voor elke gelegenheid. Voor een extra touch, garneer met muntblaadjes en serveren met een scheutje frambozenlikeur is een aanrader!

Nutrition

Calories: 380kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 6g | Fat: 22g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 80mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 35g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 60mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!