Ga terug
+ servings
Peer met Eendenlever Delicatesse

Verleidelijke Delicatesse: Peer met Foie Gras in een Lepel

Ontdek Délices en Cuillère: de verfijnde combinatie van peer en foie gras. Perfect als chic voorgerecht met Franse flair. Gemakkelijk en indrukwekkend. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Blender of keukenmachine
  • Kleine serveerlepels
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 150 g Foie gras
  • 1 rijpe Peer
  • 1 eetlepel Honing
  • 1 theelepel Balsamicoazijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • Crème fraîche voor de garnering
  • Verse kruiden voor decoratie

Instructies

  • Schil de peer en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verhit een beetje honing in een pan en wacht tot het licht begint te karameliseren. Voeg de blokjes peer toe en bak ze 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de balsamicoazijn, zout en peper toe en haal van het vuur.
  • Pureer de foie gras in een blender tot een gladde textuur.
  • Vul kleine lepels met een beetje crème fraîche, gevolgd door een schepje foie gras. Werk af met een paar blokjes gekarameliseerde peer bovenop. Garneer met verse kruiden voor een vleugje kleur en smaak. Serveer gekoeld en geniet van dit verfijnde gerecht!

Notities

Een verfijnde en elegante Franse delicatesse die eenvoudig te maken is en perfect is voor speciale gelegenheden!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 9g | Fat: 28g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 115mg | Sodium: 400mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 12g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!