Verleidelijke Chocoladecake van Carlos Riches: Een Hemelse Traktatie!
Ontdek Délices de Carlos Riches, een heerlijk chocoladerecept boordevol rijke smaken. Eenvoudig te maken, perfect voor elke gelegenheid. Probeer het zelf nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Afkoeltijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 15 minuten minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250 kcal
200 g Pure chocolade 150 g Suiker 100 g Boter 3 stuks Eieren 100 g Bloem 1 zakje Bakpoeder 1 snufje Zout 50 g Gehakte noten optioneel
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Smelt de chocolade en boter samen in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) of in de magnetron.
Klop in een andere kom de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het eimengsel en meng goed.
Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder en een snufje zout toe aan het mengsel. Roer tot een glad beslag.
Als je noten wilt toevoegen, meng deze dan voorzichtig door het beslag.
Vet een bakvorm in en bestuif deze licht met bloem. Giet het beslag in de vorm.
Bak het geheel ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of het gaar is.
Laat het afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en in stukjes snijdt.
Geniet van deze chocoladecake als een verwennerij en deel het met je dierbaren voor een onvergetelijke smaaksensatie.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 31 g | Protein: 4 g | Fat: 13 g | Saturated Fat: 7 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 95 mg | Potassium: 150 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 20 g | Vitamin A: 200 IU | Calcium: 20 mg | Iron: 2 mg