Verleidelijke Chocolade-Mascarpone Mousse Éclairante: Genieten!
Ontdek een heerlijk en eenvoudig dessert met onze Romige Chocolade-Mascarpone Mousse. Perfect voor feestjes of romantische diners, deze mousse smaakt luxe en indrukwekkend!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Rusttijd: 3 uur uur 20 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 50 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500 kcal
Kom
Garde
Mixer
Spatel
Verrines of ramekins
200 g Pure chocolade 250 g Mascarpone 3 Eieren 100 g Suiker 1 snufje Zout 1 theelepel Vanille-extract 30 g Cacaopoeder voor decoratie
Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat het iets afkoelen.
Scheid de eiwitten van de dooiers in twee aparte kommen.
Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel licht en romig wordt.
Roer de mascarpone en het vanille-extract door het dooiermengsel tot het glad is.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mascarponemengsel en meng goed.
Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het chocolademengsel om de luchtigheid te behouden.
Schep de mousse in glazen of kommetjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder voor een elegante afwerking.
Deze Romige Chocolade-Mascarpone Mousse is perfect voor degenen die houden van eenvoudige maar luxe desserts. Geniet van deze verfijnde traktatie!
Calories: 500 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 10 g | Fat: 40 g | Saturated Fat: 25 g | Cholesterol: 150 mg | Sodium: 100 mg | Potassium: 450 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 30 g | Vitamin A: 500 IU | Calcium: 100 mg | Iron: 5 mg