Ga terug
+ servings
Romige Chocolade Mascarpone Mousse

Verleidelijke Chocolade-Mascarpone Mousse Éclairante: Genieten!

Ontdek een heerlijk en eenvoudig dessert met onze Romige Chocolade-Mascarpone Mousse. Perfect voor feestjes of romantische diners, deze mousse smaakt luxe en indrukwekkend!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 3 uur 20 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal

Equipment

  • Kom
  • Garde
  • Mixer
  • Spatel
  • Verrines of ramekins

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 250 g Mascarpone
  • 3 Eieren
  • 100 g Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 1 theelepel Vanille-extract
  • 30 g Cacaopoeder voor decoratie

Instructies

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie of in de magnetron en laat het iets afkoelen.
  • Scheid de eiwitten van de dooiers in twee aparte kommen.
  • Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop tot het mengsel licht en romig wordt.
  • Roer de mascarpone en het vanille-extract door het dooiermengsel tot het glad is.
  • Klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mascarponemengsel en meng goed.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwitten door het chocolademengsel om de luchtigheid te behouden.
  • Schep de mousse in glazen of kommetjes en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder voor een elegante afwerking.

Notities

Deze Romige Chocolade-Mascarpone Mousse is perfect voor degenen die houden van eenvoudige maar luxe desserts. Geniet van deze verfijnde traktatie!

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 10g | Fat: 40g | Saturated Fat: 25g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 100mg | Potassium: 450mg | Fiber: 3g | Sugar: 30g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!