Verleidelijke Chocolade Fondant: Snel en Hemels Lekker!
Ontdek de smeltende verrukkelijkheid van Gâteau au Chocolat Fondant Express! Een eenvoudig, snel te maken dessert met een rijke chocoladesmaak dat gegarandeerd indruk maakt.
Verwarm de oven voor op 180°C (thermostaat 6). Smelt de pure chocolade samen met de boter op laag vuur in een pan. Roer het mengsel glad. Klop in een kom de eieren met de suiker tot het mengsel licht en luchtig wordt. Voeg het gesmolten chocolade-botermengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Zeef de bloem en voeg deze samen met een snufje zout toe aan het beslag. Roer tot een gladde massa.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Bak de cake 15 minuten in de oven voor een smeuïge kern. Laat de cake een paar minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Notities
Dit rijke en smeuïge chocoladerecept brengt een vleugje Franse elegantie naar je desserttafel. Perfect voor speciale gelegenheden.