Verleidelijke Bûche met Chocolade en Framboos: Een Feestelijke Traktatie!
Ontdek de Bûche Festive au Chocolat et Framboise: een eenvoudig te maken dessert dat perfect is voor de feestdagen. Verwen jezelf en je gasten met deze fruitige traktatie.
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Koeltijd: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 55 minuten minuten
Servings: 10 personen
Calories: 290 kcal
Bakvorm
Spatel
Garde of mixer
Bakpapier
200 g Pure chocolade 120 g Bloem 4 Eieren 100 g Suiker 150 g Frambozen 200 ml Slagroom 50 g Boter 1 zakje Bakpoeder 1 snufje Zout
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Smelt de chocolade en boter au bain-marie tot een glad mengsel.
Klop in een aparte kom de eieren en suiker tot een luchtig en licht mengsel.
Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en meng voorzichtig.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel dit voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
Klop ondertussen de slagroom stijf en meng voorzichtig de frambozen erdoor.
Laat de cake afkoelen, smeer de frambozencrème erop en rol de cake voorzichtig op tot een bûche.
Bedek de bûche met de overgebleven crème en decoreer met extra frambozen.
Koel minstens 2 uur in de koelkast voor het serveren.
Deze bûche kan je makkelijk een dag van tevoren maken, ideaal om stress tijdens je feestmaal te verminderen.
Calories: 290 kcal | Carbohydrates: 30 g | Protein: 5 g | Fat: 18 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 80 mg | Sodium: 85 mg | Potassium: 200 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 22 g | Vitamin A: 10 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 4 mg | Iron: 10 mg