Ga terug
+ servings
Feestelijke Chocolade Frambozenbûche

Verleidelijke Bûche met Chocolade en Framboos: Een Feestelijke Traktatie!

Ontdek de Bûche Festive au Chocolat et Framboise: een eenvoudig te maken dessert dat perfect is voor de feestdagen. Verwen jezelf en je gasten met deze fruitige traktatie.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Koeltijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 55 minuten
Servings: 10 personen
Calories: 290kcal

Equipment

  • Bakvorm
  • Spatel
  • Garde of mixer
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 120 g Bloem
  • 4 Eieren
  • 100 g Suiker
  • 150 g Frambozen
  • 200 ml Slagroom
  • 50 g Boter
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie tot een glad mengsel.
  • Klop in een aparte kom de eieren en suiker tot een luchtig en licht mengsel.
  • Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren en meng voorzichtig.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en zout en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Controleer de gaarheid met een satéprikker.
  • Klop ondertussen de slagroom stijf en meng voorzichtig de frambozen erdoor.
  • Laat de cake afkoelen, smeer de frambozencrème erop en rol de cake voorzichtig op tot een bûche.
  • Bedek de bûche met de overgebleven crème en decoreer met extra frambozen.
  • Koel minstens 2 uur in de koelkast voor het serveren.

Notities

Deze bûche kan je makkelijk een dag van tevoren maken, ideaal om stress tijdens je feestmaal te verminderen.

Nutrition

Calories: 290kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 85mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 22g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!