Verleidelijke Bûche de Noël met Drie Chocolades: Een Feest!
Ontdek de glorie van de Bûche de Noël aux Trois Chocolats! Dit hemelse dessert, perfect voor de feestdagen, betovert met lagen pure, melk- en witte chocolade.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bestuif deze met bloem.
Smelt 200g pure chocolade met 50g boter au bain-marie. Roer goed en laat afkoelen.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan het eimengsel en meng goed.
Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout, en voeg dit toe aan het beslag. Meng tot een glad geheel.
Giet het beslag in de bakvorm en bak 15 minuten. Laat volledig afkoelen.
Herhaal bovenstaande stappen met de melkchocolade en witte chocolade om de overige lagen te maken.
Bouw de lagen op elkaar met een laag slagroom ertussen.
Bedek de hele bûche met slagroom en decoreer naar wens met fruit, chocoladeschilfers of poedersuiker.
Laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven voordat je serveert.
Notities
De Bûche de Noël met drie chocolades is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een feest voor de smaakpapillen. Ideaal om indruk te maken tijdens de feestdagen.