Ga terug
+ servings
Drie Chocolades Bûche de Noël

Verleidelijke Bûche de Noël met Drie Chocolades: Een Feest!

Ontdek de glorie van de Bûche de Noël aux Trois Chocolats! Dit hemelse dessert, perfect voor de feestdagen, betovert met lagen pure, melk- en witte chocolade.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 2 uur
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Bakvorm
  • Spatel
  • Garde of mixer
  • Zeef
  • Koelrek

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 200 g Melkchocolade
  • 200 g Witte chocolade
  • 4 stuks Eieren
  • 120 g Suiker
  • 150 g Boter
  • 100 g Bloem
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • naar smaak Slagroom voor decoratie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in en bestuif deze met bloem.
  • Smelt 200g pure chocolade met 50g boter au bain-marie. Roer goed en laat afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de gesmolten pure chocolade toe aan het eimengsel en meng goed.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout, en voeg dit toe aan het beslag. Meng tot een glad geheel.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak 15 minuten. Laat volledig afkoelen.
  • Herhaal bovenstaande stappen met de melkchocolade en witte chocolade om de overige lagen te maken.
  • Bouw de lagen op elkaar met een laag slagroom ertussen.
  • Bedek de hele bûche met slagroom en decoreer naar wens met fruit, chocoladeschilfers of poedersuiker.
  • Laat minstens 2 uur in de koelkast opstijven voordat je serveert.

Notities

De Bûche de Noël met drie chocolades is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een feest voor de smaakpapillen. Ideaal om indruk te maken tijdens de feestdagen.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 7g | Fat: 30g | Saturated Fat: 18g | Cholesterol: 160mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 40g | Vitamin A: 15IU | Calcium: 8mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!