Ga terug
+ servings
Heerlijke Chocolade Praliné Bûche

Verleidelijke Bûche de Noël met Chocolade en Praliné

Ontdek de heerlijke Bûche de Noël Chocolat Praliné, een Franse kerstklassieker met rijke chocolade- en pralinésmaken. Perfect voor je kerstviering!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Koel Tijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 42 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Kom
  • Handmixer of garde
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Theedoek
  • Spatel

Ingrediënten

  • 200 g Pure chocolade
  • 150 g Praliné
  • 4 stuks Eieren
  • 100 g Suiker
  • 80 g Bloem
  • 100 g Boter
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 150 ml Slagroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de chocolade en boter au bain-marie en roer tot een glad mengsel.
  • Klop in een kom de eieren en suiker tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg het gesmolten chocolademengsel toe en roer goed door.
  • Zeef de bloem, voeg het bakpoeder en een snufje zout toe, en meng alles tot een glad beslag.
  • Giet het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het gelijkmatig uit.
  • Bak gedurende 10-12 minuten. De cake moet zacht aanvoelen.
  • Laat de cake enkele minuten afkoelen en rol hem voorzichtig op in een schone theedoek.
  • Bestrijk de uitgerolde cake met praliné en rol hem opnieuw op om de bûche te vormen.
  • Klop de slagroom stijf en gebruik deze om de bûche te decoreren. Voeg eventueel kerstdecoraties toe.
  • Zet de bûche minstens 1 uur in de koelkast voordat je hem serveert.

Notities

Voor een extra feestelijke uitstraling, bestrooi de bûche met poedersuiker voor een sneeuweffect of voeg gehakte hazelnoten toe voor extra crunch.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 120mg | Potassium: 250mg | Fiber: 2g | Sugar: 28g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 40mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!