Ga terug
+ servings
Parmezaan Rozemarijn Borrelkoekjes

Verleidelijke Aperitiefkoekjes met Parmezaan en Rozemarijn

Ontdek de onweerstaanbare Parmezaan Rozemarijn Borrelkoekjes! Perfect bij een glas wijn. Eenvoudig te maken, knapperig en vol smaak. Ideaal voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 20 koekjes
Calories: 150kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Deegroller
  • Koekjesvorm of glas
  • Bakpapier
  • Bakplaat

Ingrediënten

  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • 150 g Bloem
  • 100 g Koude boter, in blokjes
  • 1 eidooier Eidooier
  • 2-3 takjes Verse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Gemalen zwarte peper

Instructies

  • Doe de bloem, geraspte Parmezaan, zout en peper in een kom en meng goed. Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het mengsel totdat het op fijn broodkruim lijkt. Hak de rozemarijn fijn en voeg deze toe.
  • Voeg de eidooier toe en meng totdat je een samenhangend deeg krijgt. Als het te droog is, voeg dan een eetlepel koud water toe. Vorm een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en steek er met een koekjesvorm kleine rondjes of andere vormen uit.
  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 12-15 minuten in de oven, totdat ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Notities

Deze Parmezaan Rozemarijn Borrelkoekjes zijn ideaal om van tevoren te maken voor een feestje of borrel! Perfect te combineren met een lekkere dip.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 16g | Protein: 5g | Fat: 9g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 200mg | Potassium: 20mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 200IU | Calcium: 100mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!