Verleidelijke Aperitiefkoekjes met Parmezaan en Rozemarijn
Ontdek de onweerstaanbare Parmezaan Rozemarijn Borrelkoekjes! Perfect bij een glas wijn. Eenvoudig te maken, knapperig en vol smaak. Ideaal voor elke gelegenheid.
2-3takjesVerse rozemarijn of 1 theelepel gedroogde rozemarijn
1snufjeZout
1snufjeGemalen zwarte peper
Instructies
Doe de bloem, geraspte Parmezaan, zout en peper in een kom en meng goed. Voeg de blokjes koude boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het mengsel totdat het op fijn broodkruim lijkt. Hak de rozemarijn fijn en voeg deze toe.
Voeg de eidooier toe en meng totdat je een samenhangend deeg krijgt. Als het te droog is, voeg dan een eetlepel koud water toe. Vorm een bal van het deeg, wikkel het in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en steek er met een koekjesvorm kleine rondjes of andere vormen uit.
Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 12-15 minuten in de oven, totdat ze licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Notities
Deze Parmezaan Rozemarijn Borrelkoekjes zijn ideaal om van tevoren te maken voor een feestje of borrel! Perfect te combineren met een lekkere dip.