Ontdek het recept voor Endives Sautées à la Crème, een Franse klassieker die de bittere smaak van witlof combineert met romige crème fraîche. Perfect voor elke gelegenheid!
Begin met het wassen van de witlof onder koud stromend water en droog ze goed af.
Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder de bittere kern.
Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de witlof met de gesneden kant naar beneden in de pan en bak ze 3-4 minuten tot ze goudbruin zijn.
Draai de witlof om, voeg zout, peper en eventueel suiker toe, en bak nog eens 3 minuten.
Verlaag het vuur, voeg de crème fraîche en een scheutje citroensap toe. Roer voorzichtig zodat de witlof goed bedekt is.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen tot de witlof zacht is en de saus iets is ingedikt.
Serveer warm en geniet van dit heerlijke gerecht!
Notities
Voor een extra smaakdimensie, strooi wat geraspte Parmezaanse kaas over de witlof voordat je het gerecht serveert. Het zoutige karakter van de kaas past perfect bij de romige saus.