Verleidelijk Rougail Saucisses met Rode Bonen in Creoolse Stijl
Ontdek de authentieke smaak van La Réunion met Rougail Saucisses aux Haricots Rouges: een Creools gerecht boordevol rokerige worst, rode bonen en pittige tomatensaus.
Voorbereiding van de worst: Breng een pan water aan de kook en laat de worsten 5 minuten koken om overtollig zout te verwijderen. Laat ze uitlekken en snijd ze in plakjes.
Fruit de uien: Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.
Voeg de kruiden toe: Doe de knoflook, gember en rode peper in de pan en bak dit 2-3 minuten mee.
Tomaten en worst toevoegen: Voeg de tomatenblokjes en de plakjes worst toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen.
Rode bonen erbij: Voeg de rode bonen met hun vocht toe, breng op smaak met zout, peper en tijm. Laat het nog 10 minuten zachtjes koken.
Serveren: Serveer het gerecht warm, gegarneerd met peterselie. Heerlijk met rijst!
Notities
Rougail Saucisses is een heerlijk gerecht dat je makkelijk kunt bewaren en opwarmen. Tip: Maak extra veel, zodat je de volgende dag ook nog kunt genieten van deze Creoolse lekkernij!