Ga terug
+ servings
Kabeljauw met Mosterd Citroen

Verleidelijk Kabeljauwrecept met Mosterd en Citroen

Ontdek het Franse recept voor Cabillaud Savoureux à la Moutarde et Citron. Eenvoudig, snel en heerlijk: maak indruk met kabeljauw, mosterd en citroen. Perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marinadetijd: 15 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Mengkom
  • Rasp voor de citroenzeste
  • Koekenpan
  • Schilmesje

Ingrediënten

  • 4 filets Kabeljauw
  • 2 eetlepels Mosterd
  • 1 citroen Citroensap en zeste
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Verse kruiden peterselie of dille, voor garnering

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 200°C (390°F).
    In een kom meng je de mosterd, citroensap, citroenzeste, olijfolie, knoflook, zout en peper.
    Leg de kabeljauwfilets in een ovenschaal en bestrijk om met de mosterd-citroenmix. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat de vis 15 minuten marineren in de koelkast.
    Bak de kabeljauw in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat hij gemakkelijk uit elkaar valt met een vork. Garneer met verse kruiden en serveer warm.

Notities

Dit kabeljauwrecept met mosterd en citroen is een elegante en eenvoudige manier om je eetervaring te verrijken. Perfect om indruk te maken bij een etentje!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 4g | Protein: 35g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!